NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2013
JE LEK FARMACEVTSKA DRUŽBA D. D.


Farmacevtska družba Lek d.d. je prejela priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca 2013. V raziskavi, ki so jo izvajali že četrtič, je sodelovalo več kot tisoč kandidatov na trgu dela, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij.

PROFIL PODJETJA NA MOJEDELO.COM

Lek je najuglednejši slovenski delodajalec.

Lek, član skupine Sandoz, je svojo uvrstitev v raziskavi iz leta v leto izboljševal in tako lepo dokazoval, da se konstantna komunikacija s trgom delovne sile še kako izplača, so sporočili z omenjenega portala. Svojo blagovno znamko delodajalca so gradili sistematično in letos prvič prišli do vodstva in s tem naziva Najuglednejši delodajalec 2013.

Avtorji raziskave pojasnjujejo, da moč blagovne znamke delodajalca priča o tem, kako ugledno je podjetje na trgu dela glede na ostala podjetja. Podjetja z visokim ugledom namreč privabijo precej bolj kakovosten kader, ki pripomore k boljšim poslovnim rezultatom in zagotavlja razvoj podjetja na dolgi rok.

Ugled podjetij (moč njihove blagovne znamke kot delodajalca) so na MojeDelo.com določili s pomočjo t.i. količnika ugleda. Tega določa kombinacija treh kriterijev (parametrov) in lahko zavzema vrednost od nič do ena. Prvi med kriteriji je poznanost podjetja med kandidati na trgu dela, drugi je upoštevanje neke organizacije kot potencialnega delodajalca med kandidati. Tretji parameter količnika ugleda pa predstavlja t.i. stopnja izbornega delodajalca, ki pomeni, da organizacija kandidatu na trgu dela pomeni prvo izbiro kot potencialni delodajalec in mu je močno privlačno.

Kombinacija navedenih treh kriterijev je določila tiste, ki so po mnenju anketirancev pri nas med kandidati na trgu delu najprivlačnejši in s tem najuglednješi. Vsi so dosegli vrednost količnika ugleda 0,81 ali več, in so pri vseh treh parametrih dosegali skoraj optimalne vrednosti.

Raziskavo sta pripravila Marko Pahor z ekonomske fakultete v Ljubljani in Valentina Franca s Fakultete za management Koper, merjenje pa opravljajo na portalu MojeDelo.com vsaki dve leti.